Main content

""

Een hoogwaardige Nederlandse digitale infrastructuur is meer dan ooit onmisbaar voor de economie en samenleving. Gemeenten moeten blindelings kunnen vertrouwen op alle middelen die ervoor zorgen dat hun burgers veilig en eenvoudig hun zaken kunnen regelen.

De Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) van de overheid regelt het veilig en betrouwbaar inloggen voor Nederlandse burgers en bedrijven bij de (semi-)overheid. En het regelt de beschikbaarheid van een aantal basisgegevens voor het gebruik in overheidsprocessen.

Veilige en eenvoudige gegevensuitwisseling

Binnen de GDI is Diginetwerk de standaard die zorgt voor één besloten digitale infrastructuur, waarbinnen veilige en eenvoudige gegevensuitwisseling plaatsvindt. Voor en tussen Nederlandse organisaties met een publieke taak.

Logius, RvIG en VNG-realisatie roepen tevens gemeenten op om niet alleen aan te sluiten op Diginetwerk, maar er ook actief gebruik van te gaan maken. Samen maken we zo een belangrijke stap richting een toekomstbestendige digitale infrastructuur. En ook betrouwbaardere en veiligere omgeving voor burgers en ondernemer voor het zaken doen met de overheid.

Meer informatie

Lees de ervaringsverhalen van onder andere de gemeente Heerlen en de VNG.

Gerelateerde dienst(en)