Main content

Vanaf begin 2024 wordt voor het uitwisselen van e-orders en e-facturen gebruik gemaakt van een nieuw Rijksoverheid Access Point op Peppol (ROAP). Dit nieuwe accespoint is gebouwd en geleverd door eConnect International BV. In juni 2023 kreeg eConnect de formele gunning van de aanbesteding Peppol-Digipoort. 

Het Peppol-netwerk is een internationaal open netwerk voor overheden en bedrijven om e-Procurementberichten, zoals e-orders en e-facturen, uit te wisselen. De overheid sluit aan op het Peppol-netwerk om het uitwisselen van e-Procurementberichten zo laagdrempelig mogelijk te maken en via in de markt gangbare standaarden en netwerken. 

Migratie

De totstandkoming van het nieuw Rijksoverheid Acces Point is geruisloos gegaan voor de afnemers. Tijdens de migratie naar het nieuwe access point is intensief samengewerkt en snel geschakeld tussen Logius en eConnect. Er zijn geen verstoringen geweest tijdens de migratie. Dit heeft gezorgd voor een oplevering van ROAP op Peppol begin 2024. 

Digipoort via Rijksoverheid Access Point op Peppol

De Digipoort is een centrale voorziening van de Rijksoverheid voor het veilig en betrouwbaar afleveren en verzenden van berichten. Alle Rijksdiensten en diverse andere overheidspartijen zijn met hun financiƫle- en inkoopadministraties aangesloten op de Digipoort en kunnen via deze centrale voorziening e-Procurementberichten uitwisselen. Logius beheert de Digipoort.
 

Gerelateerde dienst(en)