Main content

Vanaf 30 maart is de MijnGegevens app van MijnOverheid beschikbaar in de Apple App Store en Google Playstore. De app biedt gebruikers de mogelijkheid om persoonlijke gegevens, die de overheid heeft geregistreerd, snel in te zien. Bijvoorbeeld inkomensgegevens of wanneer de volgende APK is. En belangrijke data, zoals de verloopdatum van een paspoort, kunnen direct aan de agenda toegevoegd worden.

Met de nieuwe MijnGegevens app en de al bestaande Berichtenbox app zijn de belangrijkste functies van MijnOverheid nu ook via een app beschikbaar. Logius komt hiermee tegemoet aan de wens van veel gebruikers die het gebruik van een app boven een website verkiezen.

Alle Nederlanders van 14 jaar en ouder met een geactiveerd MijnOverheid-account kunnen de MijnGegevens app gebruiken. Inloggen gaat veilig, makkelijk en snel met de DigiD app.

Persoonlijke gegevens

De overheid legt gegevens over burgers vast. Bijvoorbeeld het Burgerservicenummer en woonadres, maar ook welke voertuigen op een naam staan. Via de website van MijnOverheid en nu ook de MijnGegevens app zijn een aantal van deze gegevens in te zien.

Regie op Gegevens

Het kabinet wil Nederlanders meer regie en inzicht geven op het gebruik van hun gegevens bij de overheid. De MijnGegevens app geeft eenvoudig inzicht welke gegevens door de overheid zijn geregistreerd en iemand ziet direct in de app waar ze moeten zijn als er als er iets in de gegevens niet klopt.

Logius en MijnOverheid

Op MijnOverheid hebben burgers overzichtelijk, veilig en gemakkelijk toegang tot de overheid. In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is Logius verantwoordelijk voor het beheer van MijnOverheid. Daarbij zorgt Logius voor de beschikbaarheid, juiste werking, toegankelijkheid en beveiliging van MijnOverheid.

Download

U kunt de MijnGegevens app downloaden in de Apple App Store en Google Playstore via onderstaande links.

App Store  Google Play

Gerelateerde dienst(en)