Main content

MijnOverheid is het persoonlijke portaal van de overheid voor burgers en heeft sinds begin mei een indrukwekkende mijlpaal bereikt. Meer dan 10 miljoen mensen hebben inmiddels een account aangemaakt. Een bevestiging van de belangrijke rol die MijnOverheid vervult binnen de digitale overheid.

Gebruiksvriendelijk en betrouwbaar

Het idee voor MijnOverheid ontstond 15 jaar geleden op initiatief van 5 grote overheidsorganisaties, waaronder de Belastingdienst, de RDW en het UWV. Het doel was om een eerste stap te zetten richting een digitale overheid voor burgers.

In de afgelopen 15 jaar is MijnOverheid uitgegroeid tot een gebruiksvriendelijke en betrouwbare website waar mensen voor steeds meer overheidszaken terecht kunnen. En dit wordt gewaardeerd. Mensen geven de website een 8, waarbij vooral het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid van de website een hoge waardering krijgen.

Met de introductie van de Berichtenbox app en de MijnGegevens app is MijnOverheid inmiddels meer dan alleen een website. De Berichtenbox zorgt ervoor dat digitale post direct op een mobiel of tablet gelezen kan worden en dankzij de MijnGegevens app hebben mensen overal toegang tot hun persoonlijke gegevens.

80 miljoen berichten

Het aantal berichten dat via de Berichtenbox wordt verstuurd blijft ook groeien. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om post niet meer op papier maar op de digitale manier te ontvangen via de Berichtenbox. Afgelopen jaar hebben de aangesloten organisaties meer dan 80 miljoen berichten verzonden.

Altijd in ontwikkeling

MijnOverheid blijft zich voortdurend ontwikkelen om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. Zo worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd en wordt er gesleuteld aan bestaande functies om ervoor te zorgen dat het door iedereen gebruikt kan worden. Bij Logius werken we namelijk aan een digitale overheid die werkt voor iedereen.

Gerelateerde dienst(en)