Main content

Met ingang van 1 juli 2020 heeft Logius de Standaard Platform Cloud Services (SPCS) ‘as is’ overgenomen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Logius algemeen directeur Yvonne van der Brugge en IenW hoofddirecteur Financiën, Management en Control Hillie Beentjes, ondertekenden dit besluit op 17 juli 2020. De vijf grootste klanten van het schaalbare containerplatform (waaronder BZK en Rijkswaterstaat) zijn tijdens een overleg op 17 juni j.l. bijgepraat en ook zij staan positief tegenover de overname.

Wat houdt de overname in?

De ‘as is’ overname houdt in dat zowel het platform zelf als het personeel en de huidige klanten over gaan naar Logius. Ook het Centraal Aansluitpunt dat op het Standaard Platform draait gaat mee. De voor Logius nieuwe dienstverlening biedt overheden een standaardomgeving voor applicatieontwikkeling in een gesloten Rijkscloud. In deze ruimte kunnen zij veilig, solide en snel applicaties ontwikkelen.

Waarom neemt Logius het SPCS over?

Logius wil graag haar dienstverlening flexibeler en efficiënter inrichten. Het SPCS gebruikt de techniek die dit mogelijk maakt. Beide partijen vonden elkaar, waarna een mooie samenwerking ontstond. Gaandeweg ontstond het inzicht dat de dienstverlening met het Standaard Platform beter bij Logius past dan bij IenW.  

Wat verandert er voor bestaande klanten?

Voor de bestaande klanten van zowel het Standaard Platform als het Centraal Aansluitpunt veranderen alleen de facturatie- en contactgegevens. De dienstverlening die zij gewend zijn te ontvangen gaat onverminderd door, net als de doorontwikkeling van het platform en Centraal Aansluitpunt. Hierbij profiteren zij ook van ontwikkelingen binnen het brede Logius dienstenpakket, want deze worden ook direct gebruikt voor het Standaard Platform.  

Toekomst

Logius neemt in dit overname-jaar de tijd om het Standaard Platform goed in te bedden in de eigen dienstverlening. Uiteraard zijn nieuwe overheidsklanten ook nu al welkom, maar de actieve acquisitie gaat pas van start in 2021. De komende jaren denkt Logius het aantal klanten te laten groeien.

Interview

Lees ook het interview met productmanager Eric Schneider en programmamanager Steven Oostlander.

 

Gerelateerde dienst(en)