Main content

Sinds 1 januari is het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) onderdeel van Logius.

Samen verder groeien

We combineren de kwaliteiten van KOOP en Logius in één organisatie. Daardoor versterken we elkaar en de dienstverlening naar burgers, bedrijven en publieke organisaties. In 2023 vervlechten KOOP en Logius samen tot één robuuste en toekomstbestendige organisatie van de digitale overheid.

Flinke maar logische stap

Dat Logius en de KOOP hun krachten bundelen is een logische stap volgens algemeen directeur Yvonne van der Brugge. “Onze manier van werken is ongeveer gelijk en we werken allebei aan generieke digitale voorzieningen van de overheid. Op sommige vlakken werken we nu ook al samen. Samenwerking op meer vlakken kan de doelmatigheid en efficiëntie van de digitale overheid en daarmee voor de eindgebruikers nog verder verhogen.”

Elkaar aanvullen

‘Natuurlijk zijn er ook verschillen. Die gaan we de komende tijd overbruggen door van elkaar te leren. Omdat KOOP wat kleiner is dan Logius, is het heel makkelijk om snel intern af te stemmen. Dat heb je nodig om je organisatie wendbaar te maken. Onze Agile-methodieken zijn net iets anders ingericht. Vanaf 2023 ontdekken we samen waar we elkaar verder kunnen aanvullen en versterken. Daarbij willen we van beide organisaties het goede behouden en laten we los wat er niet werkt”.