Main content

Logius treft voorbereidingen waardoor meer organisaties binnen de rijksoverheid Single Sign On Rijk (SSOn Rijk) kunnen gebruiken om in te loggen bij Digimelding. We verwachten dat de voorbereidingen voor het einde van dit jaar klaar zijn. Dankzij SSOn Rijk kunnen collega’s sneller en makkelijker fouten in de gegevens van basisregistraties (terug)melden.

 

De Immigratie- en Naturalisatiedienst van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (MinJenV) gebruiken SSOn Rijk voor Digimelding al sinds augustus. De gemachtigde medewerkers openen met één druk op de knop het portaal in hun eigen werkomgeving. Het is niet meer nodig om gebruikersgegevens in te vullen. SSOn Rijk werd in augustus ingevoerd omdat MinJenV hierom vroeg.

Samenwerking

Het voorbereiden van SSOn Rijk voor Digimelding doet Logius samen met verschillende onderdelen van het ministerie van BZK (SSC-ICT, CIO-Rijk, Directie Digitale Samenleving en RvIG) en MinJenV, waaronder de IND.

Wat doet Digimelding?

Met Digimelding melden overheden en hun uitvoeringsorganisaties fouten in de gegevens van een (basis)registratie. Na controle kan de bronhouder de aangewezen informatie aanpassen. In de basisregistraties staan gegevens over onder andere personen, bedrijven, gebouwen, onroerende zaken, geografische basiskaarten en adressen.

Meer informatie

Gerelateerde dienst(en)