Main content

De Anti-DDoS-Coalitie is een samenwerkingsverband tegen DDoS-aanvallen. Logius is een van de organisaties die hieraan deelneemt en een bijdrage levert.

Wat is een DDoS-aanval?

Bij een DDoS-aanval probeert een groot aantal computers contact te maken met een server. Cybercriminelen proberen op die manier om de server te overladen met webverkeer, waardoor een website of dienst onbereikbaar wordt.

Proactief bestrijden van DDos-aanvallen

Het samenwerkingsverband bestaat uit 17 organisaties waaronder overheden, internetproviders, internet exchanges, academische instellingen en non-profitorganisaties. Ook is er betrokkenheid uit de financiƫle sector. De Coalitie richt op het proactief bestrijden van DDoS-aanvallen om zo gezamenlijk de weerbaarheid van de Nederlandse digitale infrastructuur nog verder te vergroten, wat juist in deze tijd erg belangrijk is.

Activiteiten van de Coalitie zijn:

  • het real-time uitwisselen van DDoS-metingen tussen organisaties over sectoren heen (in ontwikkeling)
  • het houden van gezamenlijke DDoS-oefeningen
  • het delen en gezamenlijk opstellen van best common practices om DDoS-aanvallen te detecteren en te bestrijden.

Logius is betrokken in het kader van Diginetwerk. Dat is de besloten digitale infrastructuur binnen de overheid die op betrouwbare en eenvoudige manier, veilige gegevensuitwisseling mogelijk maakt tussen overheidsorganisaties. Een belangrijke factor in de bestrijding van DDoS. Op deze manier wordt DDoS vanuit verschillende hoeken onderzocht en bestreden.

Meer weten?

Ga naar de Nationale Anti-DDoS-coalitie

Gerelateerde dienst(en)