Main content

Equinix Managed Services heeft de aanbesteding gewonnen voor het leveren en beheren van de infrastructurele dienstverlening Koppelnet Publieke Sector (KPS). KPS is onderdeel van het afsprakenstelsel Diginetwerk. Diginetwerk maakt het voor overheidsorganisaties mogelijk om in een besloten omgeving veilig en snel gegevens uit te wisselen. De aanbesteding was noodzakelijk omdat het huidige contract afliep. 

Koppelnet Publieke Sector

Koppelnet Publieke Sector (KPS) is onderdeel van het afsprakenstelsel Diginetwerk. KPS zorgt voor de koppeling tussen diverse besloten netwerken van de overheid. KPS is het knooppunt waar tien koppelnetwerken bij elkaar komen, waaronder Gemnet-AoD en de Haagse Ring. Door het besloten karakter is Diginetwerk een veiliger alternatief dan het open internet voor het uitwisselen van gegevens tussen overheidsorganisaties.

Alexander Hielkema, manager Stelsels & Standaarden, Logius:

‘We verheugen ons op de samenwerking met Equinix. We verwachten hiermee het afsprakenstelsel Diginetwerk te kunnen verstevigen en klaar te maken voor de toekomst. Zo kunnen overheidsorganisaties veilig, snel en efficiënt gegevens blijven uitwisselen.'

Veilig en schaalbaar verbinden van netwerken

Steeds meer overheidsorganisaties kiezen voor het uitwisselen van gegevens voor een combinatie van een private en publieke cloudomgeving. KPS maakt het mogelijk verbinding te maken op een veilige en schaalbare manier.

Frank van der Heijden, Managing Director Managed Services, Equinix:

‘Dankzij Koppelnet Publieke Sector is het mogelijk verbinding te maken op een veilige en schaalbare manier. We zijn er dan ook trots op dat Logius heeft gekozen voor Equinix Managed Services om deze infrastructuur te leveren en te beheren. Deze samenwerking maakt nieuwe stappen mogelijk in de digitale en centrale infrastructuur van de overheid.'

Zie ook

Gerelateerde dienst(en)