Main content

In juli 2023 stopt Logius met DigiInkoop, het bestel‐ en facturatiesysteem van de Rijksoverheid. Vanaf dat moment zal DigiInkoop niet meer bestaan. Dit geldt voor de inkoopmodule en voor het leveranciersportaal.

Gevolg van het stoppen van DigiInkoop

Rijksoverheden zullen overstappen naar andere inkoopsystemen. Zij kiezen zelf welk systeem ze gaan gebruiken. Ondernemers die via het leveranciersportaal e-facturen versturen moeten dat op een andere manier gaan doen.

Een ander inkoopsysteem voor overheden

Het verschilt per overheidsorganisatie welk systeem ze gaan gebruiken. Ze kiezen dit namelijk zelf. Ondernemers krijgen van de overheidsorganisaties waar ze zaken mee doen meer informatie over de veranderingen.

Een nieuw portaal voor leveranciers

Leveranciers die e-facturen sturen naar de overheid kunnen dat op meerdere manieren doen, bijvoorbeeld via hun boekhoudprogramma. De helpdesk e-factureren geeft hier uitleg over.

Er wordt daarnaast door UBR|HIS gewerkt aan een nieuw leveranciersportaal. Dat heeft bijna dezelfde functies als het huidige portaal van DigiInkoop. Vanaf 29 augustus 2022 kunnen een aantal leveranciers e-facturen sturen via het nieuwe leveranciersportaal dat dan live gaat op leveranciersportaal.rijksinkopen.nl.

De rol van Logius

Sinds 2011 was Logius verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, juiste werking, continuïteit en (informatie)beveiliging van DigiInkoop. Vanaf juli 2023 zal Logius niet meer betrokken zijn. De naam DigiInkoop zal dan ook verdwijnen.

Meer informatie

De gebruikers van DigiInkoop hebben al informatie ontvangen via het Programma Transitie DigiInkoop van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Heeft u nog vragen of heeft u de informatie nog niet ontvangen? U kunt contact opnemen met contactUBR.HIS@rijksoverheid.nl. Maakt u alleen gebruik van het e‐factuurportaal, dan kunt u contact opnemen met helpdesk‐efactureren@rvo.nl.

Gerelateerde dienst(en)