Main content

DigiD Machtigen voldoet aan alle toegankelijkheidseisen. Een mooie mijlpaal in ons streven om de Logius dienstverlening volledig toegankelijk te maken voor gebruikers met een beperking.

Uit de laatste toetsing is gebleken dat de website van DigiD Machtigen voldoet aan alle 50 succescriteria uit de 'Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)' versie 2.1. Daarmee heeft DigiD Machtigen een toegankelijkheidsverklaring met het stempel A: 'voldoet volledig'.

De website is nu bijvoorbeeld beter bedienbaar met het toetsenbord voor mensen die geen gebruik kunnen maken van een muis. Ook is de informatie op de website geschikt voor mensen die gebruik maken van voorleessoftware. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de verbeteringen. Miljoenen Nederlanders hebben een of meerdere beperkingen. Deze worden hiermee geholpen.

Naast het voldoen aan de toegankelijksheidseisen is het taalgebruik op de website ook verbeterd en is de website getest met blinden en slechtzienden. Zo verbeteren we DigiD Machtigen continu.

Logius en DigiD Machtigen

Iedereen regelt steeds meer online. Ook met de overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds. Vaak gaat het daarbij om persoonlijke gegevens. Veiligheid staat daarbij voorop. Nu, maar ook in de toekomst. Logius zorgt daarom voor veilige manieren van inloggen met DigiD. Zo blijven gegevens goed beschermd. Om de overheid voor iedereen veilig en toegankelijk te houden werkt Logius constant aan het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van DigiD en onderzoekt nieuwe oplossingen zodat niemand wordt uitgesloten.

Gerelateerde dienst(en)