Main content

Het publieke certificaat van de website (machtigen.digid.nl) gaat veranderen. Dit certificaat gebruiken we ook voor het signen van de antwoordberichten op het PBS-koppelvlak (backend). U moet zelf actie ondernemen als uw applicatie het nieuwe certificaat niet automatisch vertrouwt.

Dinsdag 8 november 2022 wordt het PKIoverheid-certificaat voor het signen van de antwoordberichten op het PBS-koppelvlak vervangen in de preproductieomgeving van DigiD Machtigen. Op dinsdag 15 november volgt de certificaatvervanging in de productieomgeving.

De root en tussenliggende certificaten zijn hiervoor gewijzigd. U moet zelf actie ondernemen als uw applicatie het “Quovadis Root CA 2 – G3” certificaat niet automatisch vertrouwt. Ook het tussenliggende certificaat “Quovadis Europe SSL CA G2” moet vertrouwd worden. Deze kunt u beiden via de website van Quovadis vinden. Bekijk dus op tijd wat dit voor u betekent, zodat uw DigiD Machtigen-aansluiting blijft werken.

Correctie op eerder bericht

Eerder hebben wij ten onrechte gemeld dat DigiD Machtigen het PKIoverheid-certificaat voor 2-zijdig TLS verkeer op de DigiD Machtigen webapplicatieserver zal vervangen. Dit certificaat blijft echter soap.machtigen.digid.nl (geldig tot: 24-09-2023).

Planning

DigiD Machtigen preproductieomgeving

Op dinsdag 8 november 2022 om 18:00 uur wordt het PKIoverheid-certificaat voor het signen van de antwoordberichten op het PBS-koppelvlak van DigiD Machtigen webapplicatieserver vervangen

DigiD Machtigen productieomgeving

Op dinsdag 15 november 2022 om 06:00 uur wordt het PKIoverheid-certificaat voor het signen van de antwoordberichten op het PBS-koppelvlak van DigiD Machtigen webapplicatieserver vervangen

Acties voor u of uw leverancier(s)

U moet zelf actie ondernemen als uw applicatie het nieuwe certificaat niet automatisch vertrouwt. Er zal dan een wijziging moeten plaatsvinden in uw applicatie, zodat het nieuwe certificaat wordt vertrouwd. Neemt u bij vragen over deze aanpassing contact op met de leverancier(s) van uw applicatie.

Het is belangrijk dat u uw aansluitingen goed test op de preproductieomgeving voordat het certificaat op de productieomgeving wordt vervangen. Het zou kunnen dat uw applicatie niet automatisch de certificaten vertrouwt van de Root CA 2 – G3.

De nieuwe certificaten downloaden

Als u het nieuwe certificaat van de backend van DigiD Machtigen nodig heeft voor de controle van de verbinding, kunt u deze downloaden.

Vragen

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt Logius bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0900 555 4555 (10 cent per gesprek) of via ons contactformulier.

 

Gerelateerde dienst(en)