Main content

De Berichtenbox app van MijnOverheid is geheel vernieuwd. De app is voorzien van een compleet nieuwe vormgeving en handige nieuwe functies. Nieuw is ook dat de Berichtenbox app geopend moet worden met de DigiD app.

Vanaf 20 juli is de nieuwste versie van de Berichtenbox app beschikbaar in de App Store en Google Play. Onder de huidige gebruikers van de app wordt de nieuwe app de komende periode gefaseerd uitgerold.

Nieuw uiterlijk en functies

Eind oktober 2019 is de website en vormgeving van MijnOverheid compleet vernieuwd. De Berichtenbox app is nu qua vormgeving in lijn met de nieuwe website. Ook is de menustructuur aangepast en is het nu mogelijk om in de app nieuw aangesloten organisaties te selecteren waarvan gebruikers post willen ontvangen.

Openen met de DigiD app

Het openen van de Berichtenbox app gaat voortaan makkelijk en veilig met de DigiD app. Als de Berichtenbox app wordt geopend start de DigiD app automatisch op. Na het invoeren van de pincode van de DigiD app krijgt de gebruiker toegang tot de Berichtenbox app. De DigiD app moet dan wel op hetzelfde apparaat geïnstalleerd zijn. De pincode die voorheen gebruikt werd om de Berichtenbox app te openen komt hiermee te vervallen.

De Berichtenbox app is de eerste app van de Rijksoverheid die gebruik maakt van deze app2app techniek. In de toekomst zullen meer apps gebruik gaan maken van deze techniek.

 

Gerelateerde dienst(en)