Main content

Logius is onderdeel van de Alliantie Digitaal Samenleven. Deze alliantie heeft tot doel om iedereen in Nederland in staat te stellen mee te doen in de (digitale) samenleving. Hij/zij voelt zich daarbij betrokken en zelfverzekerd bij het maken van keuzes in de digitale realiteit. Maandag 14 oktober 2019 presenteerde een aantal alliantiepartners (VodafoneZiggo, Nationaal Ouderenfonds, Samsung, SeniorWeb, Netwerk Mediawijsheid, Beeld en Geluid, Koninklijke Bibliotheek en Digisterker) de onderzoeksresultaten naar ouderen en hun digitale aansluiting. Het initiatief is formeel afgetrapt met een presentatie van het onderzoek. Prinses Laurentien van Oranje, Staatssecretaris Raymond Knops en Jeroen Hoencamp CEO VodafoneZiggo namen als vertegenwoordiging van de Alliantie deel aan een tafelgesprek bij BEAU! Lees er meer over in het nieuwsbericht en mooi optreden van Prinses Laurentien in de online uitgave van de Libelle.

Onderzoekspresentatie ouderen in digitaal Nederland

Inclusie

Vanuit Inclusie draagt Logius bij met onderstaande uitgangspunten:

  • Door bij de totstandkoming van digitale dienstverlening mensen met een beperking erbij te halen, merk je pas dat iets wel/niet toegankelijk is. Het is van belang daar bij ieder proces aan de voorkant over na te denken in plaats van achteraf. Bij Logius doen we dit met vallen en opstaan. Eén of tweemaal per jaar organiseren we burgerpanels;
  • Wij werken Agile/SAFe. Op een PI halen we op wat we moeten gaan realiseren. Tijdens het PI-event van 2/3 oktober zijn ook mensen met een beperking aanwezig om hen meer invloed te laten hebben bij het bepalen en uitwerken van de user stories. We zijn er steeds meer mee bezig en zijn ons er in elk geval bewust van.