WOZ-mutaties via Digilevering

25-01-2017 | Digilevering

De Basisregistratie Waarde Onroerende Zaken (WOZ) levert vanaf nu ook berichten via Digilevering. Wanneer een gemeente een WOZ-waarde aanpast, is dat via Digilevering direct bekend bij de aangesloten organisaties. Een organisatie kan de mutatie dan geautomatiseerd afhandelen. De Belastingdienst ontvangt in de eerste helft van 2017 als eerste organisatie WOZ-mutaties via Digilevering. Waterschappen en regionale belastingkantoren volgen in de loop van 2017.

Waarom Digilevering?

Overheidsorganisaties moeten op de hoogte zijn van gebeurtenissen die voor hun taken relevant zijn. Bijvoorbeeld de verhuizing van een bedrijf, de geboorte van een kind of verandering van iemands inkomensgegevens. Via Digilevering ontvangen deze organisaties actuele en accurate gegevens uit de Basisregistraties.

Aansluiten op Digilevering

Wilt u als gemeente of waterschap WOZ-mutaties ontvangen via Digilevering? Meldt u zich dan bij de klantenservice WOZ van het Kadaster voor een abonnement. Is uw organisatie nog niet aangesloten op Digilevering, kijk dan op onze website voor meer informatie.