Vragen over de wet GDI? Kom naar een voorlichtingsbijeenkomst.

30-01-2017 | DigiD, Idensys

Het ministerie van BZK organiseert voorlichtingsbijeenkomsten over de wet generieke digitale infrastructuur (wet GDI). Tijdens de bijeenkomsten wordt het wetsvoorstel toegelicht en komen de planning en de wijze van voorbereiden van de uitvoeringsregelgeving aan de orde. Er zijn bijeenkomsten voor publieke organisaties en voor leveranciers van informatie- en ICT-diensten binnen de publieke sector. 

Data

Voor publieke organisaties:

  • Dinsdagochtend 7 februari 2017 van 9.30 uur - 12.30 uur.
  • Woensdagmiddag 8 februari 2017 van 13.00 uur - 16.00 uur.

Voor ICT-leveranciers:

  • Dinsdag 21 februari 2017 a.s. van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Locatie

In de buurt van Utrecht.

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen aan supportofficeeid@minbzk.nl. Per organisatie zijn twee personen welkom. Vermeld bij aanmelding organisatie, naam en telefoonnummer. U krijgt bericht over de precieze locatie.

Over het wetsvoorstel GDI

Het wetsvoorstel gaat over het kabinetsvoornemen tot regulering van elektronische authenticatie in het publieke domein door burgers en bedrijven. Reacties op het voorstel zijn welkom tot en met 31 maart aanstaande.

Over de Uniforme set van eisen

De uniforme set van eisen bevat de eisen die de overheid stelt aan toe te laten inlogmiddelen. Deze eisen komen aan de orde bij de bijeenkomst voor leveranciers van informatie- en ICT-diensten.

Meer informatie

De wet GDI: https://www.internetconsultatie.nl/wetgdi

De uniforme set van eisen: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/12/22/overheid-en-zorg-starten-in-2017-met-nieuwe-manieren-van-inloggen