Polisadministratie beschikbaar via Stelselcatalogus

30-06-2017 | Stelselcatalogus

Sinds deze week is een beschrijving van de gegevens van de Polisadministratie via Linked Open Data beschikbaar in de Stelselcatalogus. Van 8 begrippen en 93 gegevenselementen zijn de definitie, herkomst, eigenaar en bijbehorende wetgeving vastgelegd. Deze zijn voor iedereen beschikbaar. De Polisadministratie is de eerste sectorregistratie die beschikbaar is via de Stelselcatalogus.

De toevoeging van de Polisadministratie aan de Stelselcatalogus is tot stand gekomen in samenwerking tussen Logius, Capgemini en UWV.

Naar een Stelsel van overheidsgegevens

Het Stelsel van basisregistraties ontwikkelt door naar een vernieuwd gegevenslandschap voor de lokale en centrale overheid. Het doel is om zo meer gegevens toegankelijk en bruikbaar te maken voor zowel burgers, bedrijven als voor de overheid. Door het eenmalig verzamelen van deze gegevens verminderen de administratieve lasten voor burgers en bedrijven en worden tegelijkertijd forse kwaliteitsverbeteringen en kostenbesparingen voor de overheid gerealiseerd.

Lees meer op de website van Digitale Overheid.

Stelselcatalogus

De Stelselcatalogus geeft inzicht in welke gegevens het Stelsel van overheidsgegevens bevat, wat ze betekenen en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Gebruikers van de catalogus zijn onder andere wetgevers en beleidsmedewerkers. Voor een gebruiker is het mogelijk om geautomatiseerde berichten te ontvangen van de Stelselcatalogus.

Lees meer over de Stelselcatalogus.