DigiD app: nieuwe manier van inloggen

28-03-2017 | DigiD, Logius

Vanaf nu is de DigiD app beschikbaar in de Google Playstore en Apple Appstore. Momenteel is het alleen mogelijk in te loggen met de app bij de Belastingdienst Toeslagen, DUO, Studentenreisproduct, Studielink, Mijn DigiD en DigiD Machtigen. Op het DigiD inlogscherm van deze organisaties staat de extra optie om in te loggen met de DigiD app. In de loop van dit jaar verwachten we het inloggen met de app uit te rollen naar alle organisaties die DigiD gebruiken.

Inloggen met DigiD app

Inloggen met de DigiD app is eenvoudig. Iemand kiest in het inlogscherm van DigiD voor ‘inloggen met de DigiD app’ en voert zijn gebruikersnaam in, scant vervolgens de QR-code die verschijnt met de app, voert de pincode in en is ingelogd. Het invullen van een wachtwoord hoeft niet meer. 

Bekijk de film over de DigiD app

Versterking DigiD

De DigiD app vormt de basis voor de toekomstige versterking van DigiD naar hogere betrouwbaarheidsniveaus. Deze versterking is nodig om meer dienstverlening die een hogere mate van betrouwbaarheid vereisen over iemands identiteit te kunnen ontsluiten, zoals bijvoorbeeld e-health. De DigiD app wordt dan versterkt door een extra controle via het uitlezen van de NFC-chip op identiteitsdocumenten.

Ook komen er naast DigiD private inlogmiddelen beschikbaar in 2018 waarmee mensen kunnen inloggen op websites van de overheid.

Meer informatie over de DigiD app vindt u op digid.nl