Controle identiteitsbewijs met DigiD app nu mogelijk

1-11-2017 | DigiD, Logius

Het is belangrijk dat Nederlanders veilig en vertrouwd hun zaken via internet kunnen regelen. Het gaat vaak om heel persoonlijke gegevens. DigiD verbetert daarom continu. Gebruikers van DigiD kunnen nu met de DigiD app een controle uitvoeren op hun paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Deze eenmalige controle geeft organisaties meer zekerheid over wie er inlogt.

Geleidelijk voor meer mensen beschikbaar

De controle kan op dit moment alleen worden uitgevoerd met de DigiD app op de meest gebruikte Android telefoons. Met een iPhone is het helaas niet mogelijk vanwege beperkingen vanuit Apple. Wij onderzoeken momenteel manieren om de identiteitsbewijzen te controleren voor mensen die geen geschikte telefoon hebben of hulp nodig hebben bij het uitvoeren van de controle.

Hoe werkt het?

De DigiD app controleert - met de NFC-lezer van de telefoon - de gegevens op de chip van een identiteitsbewijs. DigiD slaat deze gegevens niet op, maar registreert alleen dat de controle correct is uitgevoerd.

Op de website van DigiD staat uitgelegd hoe de eenmalige controle werkt en aan welke eisen de telefoon moet voldoen.

Inloggen met de DigiD app

Sinds half juli is het mogelijk om bij alle organisaties die gebruikmaken van DigiD in te loggen met de DigiD app. De DigiD app is ruim 1 miljoen keer gedownload en er is 2 miljoen keer mee ingelogd.