250 miljoen keer ingelogd met DigiD

21-12-2016 | DigiD

Nederlanders hebben dit jaar al 250 miljoen keer ingelogd met hun DigiD. Dit is een groei van 25% ten opzichte van 2015. Deze stijging laat zien dat Nederlanders hun overheidszaken steeds vaker digitaal regelen.

13 miljoen DigiD gebruikers

Ruim 13 miljoen mensen gebruiken inmiddels DigiD. Hiermee kunnen zij bij meer dan 600 organisaties hun overheidszaken online regelen.

Nieuwe manieren van inloggen

In 2017 introduceert DigiD een nieuw inlogmiddel met een verbeterd betrouwbaarheidsniveau. Het jaar daarna komen er rijbewijzen en identiteitsbewijzen met een chip waardoor DigiD een nog hoger betrouwbaarheidsniveau krijgt.

Ook komen er naast DigiD private inlogmiddelen beschikbaar waarmee mensen kunnen inloggen op websites van de overheid.

Machtigen

Je DigiD is privé. Toch is het soms wenselijk om zaken met de overheid door een ander te laten regelen, bijvoorbeeld omdat je dat niet kan of zelf wil doen. Met ‘DigiD Machtigen’ kun je iemand anders machtigen zonder daarvoor je DigiD uit handen te geven.

Machtigen is al mogelijk voor het doen van belastingaangifte en het regelen van toeslagen en studiefinanciering. In 2016 zijn ook de gemeente Den Haag en Centrum Indicatiestelling Zorg gebruik gaan maken van DigiD Machtigen via de Berichtenbox. Dit houdt in dat mensen iemand anders kunnen machtigen om hun digitaal ontvangen brieven te laten inzien via MijnOverheid. Komende maanden gaan meer gemeenten en overheidsorganisaties deze mogelijk bieden.