Belastingdienst (excl. SBR)

DoelgroepOverheid (uitvragende partij)BerichtensoortKoppelvlak
BedrijvenBelastingdienstTeruggaveverzoek EU-BTWFTP
Financiƫle instellingen (banken en verzekeraars, pensioenfondsen)Belastingdienst
  • Bank- en beleggingsproducten
  • Eigenwoning- en lijfrentesparen
  • Verzekeringsproducten
  • Pensioenproducten
FTP
BedrijvenBelastingdienstCountry-by-Country reportingWUS

Koppelvlakken

Digipoort gebruikt voor deze berichtstromen de koppelvlakstandaard Digipoort Bestandsuitwisseling FTP 1.6.1, koppelvlakstandaard FTP GB 3.0 en WUS om berichtuitwisseling tussen bedrijven/financiƫle instellingen en uitvragende overheidspartijen mogelijk te maken.

Lees meer over het FTP koppelvlak.

Hoe sluit u aan?

Om aan te sluiten op Digipoort koppelvlak bestandsuitwisseling FTP heeft u een account nodig en moet u meerdere aansluitstappen doorlopen.

Lees meer over de aansluitstappen en een account aanvragen voor koppelvlak FTP.

Aansluiten CountryByCountry

Het aansluiten voor CountryByCountry kunt u zelfstandig realiseren met uw softwareleverancier (via het koppelvlak WUS). U hoeft hier geen aanvraag voor in te dienen. Bent u een software-ontwikkelaar ga dan naar de Aansluit Suite Digipoort voor alle informatie en testfaciliteiten.