Belastingdienst (excl. SBR)

DoelgroepOverheid (uitvragende partij)BerichtensoortKoppelvlak
BedrijvenBelastingdienstTeruggaveverzoek EU-BTWFTP
Financiƫle instellingen (banken en verzekeraars, pensioenfondsen)Belastingdienst
  • Bank- en beleggingsproducten
  • Eigenwoning- en lijfrentesparen
  • Verzekeringsproducten
  • Pensioenproducten
FTP
BedrijvenBelastingdienstCountry-by-Country reportingWUS

Koppelvlakken

Digipoort gebruikt voor deze berichtstromen de koppelvlakstandaard Digipoort Bestandsuitwisseling FTP en koppelvlakstandaard WUS om berichtuitwisseling tussen bedrijven/financiƫle instellingen en uitvragende overheidspartijen mogelijk te maken.

Lees meer over het FTP koppelvlak.

Lees meer over het WUS koppelvlak.

Hoe sluit u aan?

Koppelvlak FTP

Om aan te sluiten op Digipoort koppelvlak bestandsuitwisseling FTP heeft u een account nodig en moet u meerdere aansluitstappen doorlopen.

Lees meer over de aansluitstappen en een account aanvragen voor koppelvlak FTP.

Koppelvlak WUS

Om aan te sluiten op Digipoort koppelvlak WUS (voor bedrijven) vult u het aanvraagformulier Digipoort WUS (PDF | 2 MB) in. Door het ondertekenen van dit formulier accepteert u de gebruiksvoorwaarden van Digipoort WUS.

U kunt voor de berichtstroom Country-by-Country reporting aansluiten via de Aansluit Suite. U moet zich hiervoor wel registreren. Op de Aansluitsuite vindt u meer informatie, uitgebreide documentatie, specificaties en testmogelijkheden.

Aanvraag-/wijzigingsformulier Digipoort FTP