Release 5.11

Release 5.11 is doorgevoerd woensdag 15 mei 2019. De release omvat de volgende update:

Burgers die alleen met gebruikersnaam en wachtwoord kunnen inloggen krijgen bij diensten die DigiD midden vereisen de melding dat ze de DigiD app nodig hebben. Gebruikers zonder smartphone kunnen ook direct doorklikken om de controle via sms aan te vragen in Mijn DigiD.

Een gebruiker die DigiD activeert wordt in de e-mailbevestiging gewezen op de mogelijkheid om in te loggen met de DigiD app. Dit promotiebericht is gelijk voor burgers in Nederland en burgers die DigiD via een balie in het buitenland activeren.

De inlogschermen van DigiD en de Mijn DigiD omgeving zijn opgefrist in de Rijkshuisstijl. Hiermee is de gebruikerservaring verbeterd. Burgers moeten kiezen voor de inlogmethode waarmee ze inloggen. De DigiD app staat hier standaard bovenaan.

Gebruikers ervaren soms problemen met het correct invoeren van het wachtwoord. Hiervoor is er een oogje toegevoegd bij het wachtwoordveld. Zo kunnen gebruikers hun ingevoerde wachtwoord controleren.

Burgers kunnen vanaf de 5.11 release ook in de Engelse taal inloggen met DigiD. De gebruiker kan in het inlogscherm de taalkeuze wijzigen naar Engels.

 

De release van de DigiD app vond op maandag 27 mei 2019 plaats. De volgende updates zijn doorgevoerd:

De DigiD app heeft vanaf nu een verbeterde look en feel, in lijn met de aanpassingen in de inlogschermen. Het design is toekomstvast, rustiger en volgens de laatste inzichten van app design. Er wordt rekening gehouden met burgers die meer uitleg nodig hebben door de toevoeging van animaties en afbeeldingen.

De DigiD app is vanaf 27 mei toegankelijk en bruikbaar gemaakt voor burgers die gebruik maken van Voice-over (iOS) of TalkBack  (Android). Zo kunnen ook gebruikers met een visuele beperking gebruik maken van de DigiD app.

Burgers kunnen vanaf nu ook in de Engelse taal inloggen met de DigiD app. Hiervoor selecteert de gebruiker onder 'Instellingen' Engels om de taalkeuze van de app te wijzigen.