Brexit toolkit: start vandaag

14-03-2019

Op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk mogelijk de Europese Unie. Dit als het voorstel tot uitstel van Brexit niet wordt aangenomen. Mocht Brexit doorgaan dan loopt u als ondernemer het risico om vanaf 30 maart geen zaken meer te kunnen doen met het Verenigd Koninkrijk.

Vanuit de havens van Rotterdam, Hoek van Holland en IJmuiden vertrekken dagelijks veerboten naar het Verenigd Koninkrijk. Elke veerboot bevat gemiddeld 5,5 kilometer aan vrachtvervoer. En daar komen ook nog 300 personenwagens en 1.200 passagiers bij. Voor zo min mogelijk oponthoud bij de Douane is het na Brexit belangrijk dat u uw douaneformaliteiten op orde heeft. Of u nu dagelijks goederen in- of uitvoert of dit twee keer per jaar doet.

Start vandaag nog met de voorbereidingen. Want de voorbereidingstijd voor ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk kan maanden in beslag nemen. De Douane heeft een toolkit ontwikkeld die u op weg helpt. Aarzel niet en zorg ervoor dat uw handel met het Verenigd Koninkrijk na Brexit soepel blijft verlopen.

Het volledige stappenplan ter voorbereiding op Brexit kunt u terug vinden op:  https://download.belastingdienst.nl/douane/docs/brexit-toolkit-do9001z1fd.pdf

Meer informatie over het aansluiten op Digipoort kunt u terug vinden op: https://www.logius.nl/diensten/digipoort

Gerelateerde dienst